Solceller för fastighetsägare

Vi är i en tid då energi, och i synnerhet förnybar energi, är avgörande för vår möjlighet att förse våra hem med el. I klimatdebatten har förnybara energikällor framlyfts som den bästa möjligheten att förse vårt samhälle med el utan att det påverkar miljön i allt för stor utsträckning. Att investera i solceller är därför klokt, och framförallt om man är fastighetsägare för en brf (bostadsrättsförening). Detta eftersom man kan förse hela fastigheten med el, utan att behöva teckna föreningen till en dyr elleverantör. Det är även en attraktiv aspekt för personer som är intresserade av en bostad hos er om ni har solceller i brf.

Företaget ”Friendly Power” erbjuder Branschledande solceller brf och hjälper er med installation och all service som hör till solcellerna. De har stor kompetens och erfarenhet vad gäller solceller och installation av dessa. De är otroligt måna om miljön i sitt arbete och i sin verksamhet och använder sig av leverantörer som befinner sig nära geografiskt för att minska koldioxidavtrycket. Det in kombination med sin yrkeserfarenhet och breda kunskap kring solceller gör dem till det självklara företaget att vända sig till när ni ska investera i solceller i brf.

Hur solceller fungerar

Solceller är försedda med halvledare som, när solen träffar plattan, omvandlar värmeenergin till elektricitet. På så vis förser de hushållet med elektricitet, enbart genom solljus.

Även om vi i Sverige inte har lika många soltimmar som länder närmare ekvatorn, har vi ändå tillräckligt många sådana, åtminstone i södra hälften av vårt land, för att lyckas bli självförsörjande av el.

Fördelar med solceller

Fördelarna med solceller är många, men den främsta är att införskaffandet av solceller är en engångskostnad. När de väl är inköpta och installerade tillkommer inga fler kostnader utan det enda de gör är att producera el. Som förvaltare av en fastighet med bostadsrätter är fördelarna med att införskaffa solceller väldigt stora. Den största är att fler lockas till just er förening, då månadskostnaden för el blir betydligt lägre som boende i föreningen.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *