Microcement Göteborg – fördelar och underhåll

Om du planerar att renovera din bostad i Göteborg bör du överväga att implementera microcement i bostaden. Det finns oerhört många fördelar med microcement och allt fler öppnar ögonen för detta mångsidiga och vackra material. Microcement är inte för alla, eftersom det har ett lite säreget utseende. Microcement kan vara ett bra alternativ för dig som vill implementera en rustik stil i din bostad i Göteborg.

Microcements fördelar och egenskaper

För dig som gillar hur microcement ser ut är utseendet en klar fördel. Förutom utseendet och intrycket av materialet har det många goda egenskaper. Microcement är oerhört slittåligt och tål många smällar. Det tål både höga och låga temperaturer vilket gör det möjligt att lägga microcement inomhus likaväl som utomhus. Många Göteborgsbor väljer att lägga microcement i sina badrum eftersom materialet är väldigt fukt- och vattenavvisande. Eftersom det tål fukt väldigt bra behöver du inte oroa dig för fukt- eller mögelangrepp där du lägger microcement i Göteborg.

En annan fördel med att lägga microcement i våtrum är att det minskar risken för halka. Gällande själva appliceringen av Branschledande microcement göteborg är det oerhört enkelt. Microcement kan appliceras snabbt och torktiden är kort. Ur ett renoveringsperspektiv är microcement dessutom ett miljövänligt alternativ. När du ska lägga microcement behöver du nämligen inte riva det underliggande materialet. Varken kakel eller klinker behöver tas bort för att lägga på microcement. Genom att lägga microcement kan du även spara in på inköp av övriga material – vilket är materialeffektivt och bra för miljön.

Underhåll av microcement i Göteborg

Microcement kräver oerhört lite underhåll när det väl är på plats. Generellt kräver det liknande underhåll som ett parkettgolv. Efter 10 år kan lacken på microcementen börja försvinna, framförallt i ljusa utrymmen. Då kan du kan behöva slipa och lacka om ytan så att den blir som ny igen.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *